Merhabalar arkadaşlar
Ben lise 3'de okuyorum.Elbette okulda Almanca dersi görüyoruz ama derste tek yaptığımız çeviri.İki üç konu gördük birde.Yani nerdeyse Almanca bilgim 0.
Ama bunun yanında benim dillere çok merakım var.İngilizcem şuan elbette bir dilci kadar değil ama yabancılarla rahat konuşabiliyorum.İkinci yabancı dil olarak Almanca'ya başlamak istiyorum.
Evde tüm imkanları -podcastler,videolar,filmler,e-booklar,alıştırmalar- kullanarak ve yanında bir gramer kitabı alarak ve düzenli bir çalışma ile Almanca'yı öğrenebilir miyim?
Gramer kitabı olarak ;
Dursun Zengin - Her Yönüyle Modern Almanca
F. Nurten Yıldız - Almanca Dilbilgisi A´dan Z´ye Pratik Başlangıç, Orta, Lise ve İleri Düzeydekiler
Serpil Özkaynak - Başlangıçtan İleri Düzeye Almanca Dil Bilgisi
Kitaplarını çok önerdiklerini gördüm bazı kişilerin.Hepsini inceledim kitapyurdu olsun diğer siteler olsun.İlk 2 kitaba bazı kişiler her seviye için uygun derken bazılarıda başlangıç için ağır demiş.3.Kitaba ise yorumların tamamı yeni başlayanlar ve ilerlemek için çok uygun demişler.Siz bu kitapları kullandıysanız sıfırdan Almanca öğrenecek birine hangisini tavsiye edersiniz? Ya da bunların dışında hangi kitapları önerirsiniz?
Yabancı kaynak olarak German Made Simple'yi çok önermişler.
2 Kitap alabilirim.Ona göre yazabilirsiniz.Çok teşekkürler.